Vad har ni gjort?

Kort version:

Vi (Hannah, Erik och Hanna) har googlat. Massor. Och försökt hitta källor som ger hyfsat rimliga svar på hur det ser ut i vissa vanliga samhällsfrågor. Och sen? Sen har vi skrivit ned våra tankar kring de siffror vi hittat. Utifrån vår ståndpunkt som någon form av vänster. Och ja – det här är ett hobbyprojekt som är helt obundet till allt och alla.

Längre version:

Vi tröttnade. På att julbord efter påskbord efter långbord hamna i diskussioner där någon farbror eller faster - likt ett orakel - väter pekfingret mot tungan, höjer det mot skyn och… KÄNNER… att Sveriges koldioxidutsläpp nog ändå minskat rätt markant på sistone. Eller… plötsligt bara… KÄNNER… att maktpositionerna i börsnoterade företag fördelas rätt jämt mellan män och kvinnor. Eller vad det nu kan vara.

Så vi sa: ska vi inte googla lite innan nästa julbord? Så har vi lite goa fakta på fickan istället för att bara sitta där och också KÄNNA si eller så. Jo. Det ska vi såklart. Då kan vi ju dessutom slipa på lite sköna argument också.

Men det finns det ju liksom inte bara EN källa som är sann? Nej, just det är förmodligen sant. Men vi tänker: hellre en siffra från typ SCB än your average gissning från bordsgrannen som sköljt ned glöggen med en kvarting Finlandia. Lite så.

Så den här sidan är alltså superpartisk? Yes, det är den. Vi har som sagt tittat på sifforna och kommenterat dem utifrån hur vi ser på saken.

Och - naturligtvis är det som med alla andra julklappar; tycker du om den så behåller du den. Tycker du inte om den så himlar du förmodligen för dig själv och sätter hoppet till nästa paket. Oavsett vilket du väljer att göra så önskar vi dig en god jul!